Grondstoffen

Voor de ontwikkeling en bereiding van de best mogelijke kruidenpreparaten zijn naast Nature’s Answer’s unieke productiemethoden natuurlijk de best mogelijke kruiden nodig.

Tegenwoordig zijn goede kruiden die 100% puur en zuiver zijn zeer moeilijk te verkrijgen. Verschillende oorzaken dragen bij dat echte zuivere kruiden een zeldzaamheid zijn: falsificaties, pesticides, bacteriële besmetting, afbraak, verontreiniging met zware metalen, verontreinigingen door landbouw, oogst, transport en verwerking.

Organic or Wildcrafted

Nature’s Answer verkrijgt de meest krachtige en rijke kruiden op aarde die als grondstoffen voor de gebruikers kan worden voorbereid. Nature’s Answer verkrijgt zijn kruiden uit vooral de ongerepte wilde natuur (wildcrafted). De “wildcrafted” kruiden zijn direct gewonnen (geplukt met de hand) vanuit de habitat van de kruiden, zoals bossen, velden en ongecultiveerde gebieden. De kruiden zijn nog puur en onvervalst van chemicaliën, kunstmest, pesticiden en andere gevaren.

De kruiden van Nature’s Answer zijn organic of gewonnen door “Responsible Wildcrafting”, verantwoordelijk plukken van kruiden uit de wilde natuur. Hierbij wordt altijd het behoud van de natuur in gedachten gehouden door het voorkomen van roofbouw (teveel plukken) en door het behouden van de natuurlijke habitat en groei. Nature’s Answer zal het eerst zijn in het waarderen en herkennen van de wonderen in de natuur. Deze staan centraal in onze ethiek en morele standaarden in alle fases van de productie.

Advanced Botanical Fingerprint Technology®

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen bij het verkrijgen van de beste grondstoffen, zal Nature’s Answer altijd alle inkomende grondstoffen testen en analyseren. Elke nieuwe partij wordt grondig getest in de Quality-Control laboratoria door het team van experts. Het belangrijkste gedeelte van het testen is de analyse van het inkomende kruid vergelijken met de vastgelegde standaarden uit de eigen Herbarium (bibliotheek van kruiden).

Nature’s Answer herbergt één van de oudste en meest omvangrijke Herbarium in de VS. Deze onschatbare bron bevat meer dan 800 genetisch geauthentiseerde botanische monsters. Monsters  zoals deze voorkomen in de wilde natuur en verkregen zijn vanuit alle hoeken van de wereld. Het Herbarium is een belangrijke factor in het identificeren van alle inkomende grondstoffen. Alle planten hebben unieke chemische karakteristieken, markers en natuurlijke patronen die kunnen worden gebruikt voor identificatie (net zoals een vingerafdruk). Met de moderne apparatuur in de laboratoria van Nature’s Answer zijn van alle 800 planten deze unieke botanische blauwdrukken (fingerprint) geïdentificeerd en vastgelegd. Het vergelijken en analyseren van de inkomende grondstoffen met de botanische vingerafdrukken is de baanbrekende Advanced Botanical Fingerprint Technology®. Deze technologie wordt gebruikt om er voor te zorgen dat het holistische balans van de kruid wordt behouden en niet kan worden verstoord. Met behulp van Advanced Botanical Fingerprint Technology® kunnen vele verschillende factoren worden gedetecteerd, zoals:

  • detectie van botanische falsificatie
  • analyse van actieve bestandsdelen (marker compounds)
  • detectie pesticide
  • detectie verontreinigingen door landbouw, oogst, transport en verwerking
  • identificatie bacteriële besmetting
  • analyse zware metalen

Advanced Botanical Fingerprint Technology® is zo gevoelig dat het verschillen kan aantonen in:

  • seizoen van oogst
  • geografische locatie
  • omgevingsfactoren
  • verwerking na de oogst

Met de Advanced Botanical Fingerprint Technology® wordt elk ingrediënt dat wordt gebruikt in de producten nauwkeurig geïdentificeerd en getest. Hierbij wordt voor elk ingrediënt geverifieerd of het voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen, specificaties, veiligheid en wettelijke voorschriften. -Ultra Performance Liquid Chromatography Mass Spectrometry (UPLC-MS) laboratorium apparaat wordt gebruikt voor het identificeren, analyseren en garanderen van kwaliteit, zuiverheid, efficiëntie van botanische ingrediënten. Het UPLC-MS apparaat kwantificeert (actieve) bestanddelen en natuurlijke patronen die uniek zijn voor elke plant. Als een ingrediënt niet voldoet aan deze kwaliteiten en specificaties, zal het worden geweigerd en niet gebruikt. Deze processen garanderen dat de consument altijd het beste krijgt wat moeder natuur ons kan aanbieden.

Holistic Authentication™

De therapeutische waarde van een plant ligt in het holistische balans van haar componenten. Na het Bio-Chelation proces wordt dit holistisch balans geauthentiseerd met behulp van het Holistic Authentication™ process. Traditioneel tijdens de fytochemische authenticatie worden 1 of een aantal componenten betrokken in de analyse.  Het innovatieve Holistic Authentication™ proces van Nature’s Answer breidt deze traditie uit en behelst de analyse van het gehele fytochemische spectrum van de plant met behulp van de botanische vingerafdruk. Met onder andere Principal Component Analysis (PCA) kunnen minieme verschillen met het natuurlijke balans worden gedetecteerd. Het resultaat is een kruidenpreparaat dat zo dicht mogelijk staat bij de natuur.

Het antwoord van de natuur kan hiermee worden doorgegeven naar de gebruiker, die verzekerd is van een authentiek, veilig en zeer effectief natuurproduct.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password