Botanische Wereld

De botanische wereld is conservatief waar minder innovatie wordt toegepast. Nog steeds worden kruiden op de zelfde manier geweekt zoals honderden jaren geleden. Tegenwoordig is er door nieuw ontdekte kennis, onderzoeken en zeer geavanceerde apparatuur genoeg ruimte om oude traditionele methoden te verbeteren.

Geschiedenis en de onvermijdelijk behoefte naar nieuwe productietechnieken

Frank d’Amelio is een herborist en een chemische analyticus met een ongelofelijke passie en fascinatie voor natuurgeneesmiddelen. Samen met zijn vrouw Josephine heeft hij in 1972 Bio-Botanica (Moederbedrijf van Nature’s Answer) opgericht. 
Jaren geleden voor de oprichting van Bio-Botanica was Frank d’Amelio in zijn studie naar botanische geneesmiddelen, verschillende botanische schriften aan het onderzoeken, waaronder de nationale USP/NF (United States Pharmacopeia/National Formularies, de officiële Amerikaanse handboek met productiestandaarden en extractietechnieken van natuurgeneesmiddelen uitgegeven door de Amerikaanse staat). Hierin staat aangegeven hoe kruiden in bepaalde aanbevolen oplossingen (extractiemiddel of menstruum) moeten worden geweekt (geëxtraheerd) voor het verkrijgen van hun actieve bestanddelen. Vaak werd aangeraden om de oplossing te verhitten voor hogere concentraties. Daarnaast werd vaak ook grote hoeveelheden oplossingen (meestal alcohol) aangeraden. Vanwege de grote hoeveelheden alcohol ontstaat bezinksel in de oplossingen. Bezinksel is een indicatie van chemische verandering, wat de therapeutische waarde (holistische eigenschappen) van de kruid kan doen veranderen. Dit wordt in het algemeen geaccepteerd in de botanische wereld. 
Frank ervaarde deze verandering in de extracten en nam geen genoegen met een inferieur extract, waarbij een groot gedeelte van de holistische eigenschappen verloren gaan. Vanaf hier begonnen zijn onderzoeken en zoektocht naar kruiden extracten zonder bezinksel, hitte en alcohol.

De Zoektocht Naar Nieuwe Productietechnieken

De botanische wereld is een conservatieve wereld. Voor nieuwe ideeën en innovatie moest Frank out of the box-denken. Naar de zoektocht van kruidenextracten zonder alcohol zocht Frank zijn antwoorden in de natuur. Hij realiseerde dat planten zelf ook bestaan uit een oplossing van 80-85% water samen met kleine hoeveelheden alcohol, vetten en andere vloeistoffen. Als planten haar actieve componenten kunnen behouden in hun eigen oplossing en voor gebruik kan transporteren hoofdzakelijk door water, zonder alcohol of andere vloeistof…… waarom zou hij dat dan niet kunnen? Met deze gedachte is Frank begonnen met jarenlang onderzoek van vele experimenten met vele verschillende planten. Met behulp van strikte onderzoeksprotocollen en wetenschappelijk testen heeft hij kunnen ontdekken dat de actieve componenten van verschillende planten kunnen worden geëxtraheerd met heel weinig alcohol samen met water en andere oplossingen zoals biologische appelazijn of plantaardige glycerine. Echter was het soms nodig om wat meer alcohol te gebruiken in geval van het extraheren van vluchtige oliën zoals menthol uit pepermunt.

Frank zette zijn experimenten voort en werd het hem duidelijk dat elke plant op haar eigen manier geëxtraheerd dient te worden voor een optimale extract. Elke plant heeft een unieke samenstelling van vloeistoffen en componenten. Planten kunnen dus niet allemaal hetzelfde extractiemiddel hebben voor een optimale extract dat perfect in balans is zoals in de plant zelf. Toen en nog steeds worden bijna alle planten op dezelfde manier geëxtraheerd.

Tijdens de vele experimenten daarna heeft Frank voor alle planten afzonderlijk de perfecte en optimale extractiemiddel combinatie vastgesteld en gedocumenteerd. Om zodoende het maximale van de holistische componenten te verkrijgen dat perfect in balans is, zoals ook in de plant in de wilde natuur. Het koude Bio-Chelated® proces is hierbij ontstaan.

koude Bio-Chelated® proces

De holistische eigenschappen van een plant liggen diep in het balans van de actieve bestanddelen.  Elke plant bestaat uit een unieke samenstelling van vloeistoffen en bestanddelen dat perfect in balans is. Om het maximale van de holistische eigenschappen van de plant te verkrijgen, dient het extract de perfecte balans van alle actieve bestandsdelen bevatten zoals ook is in de plant.

Het Bio-Chelated® proces simuleert het vermogen van de plant, om actieve bestanddelen te behouden in een colloïdaal waterig milieu. Om het milieu in de plant te simuleren, dient elke plant koud geëxtraheerd te worden met haar eigen optimale extractiemiddel dat uit onderzoek vastgestelde ratio bestaat van verschillende natuurlijke vloeistoffen. Een extractiemiddel kan bijvoorbeeld bestaan uit lage concentraties alcohol gecombineerd met onder andere biologische appelazijn, plantaardige glycerine en water. 
In hun eigen unieke extractiemiddel worden de planten afgesloten onder hoge vacuüm in rvs of glas gevoerde vaten, waarin het koude extractieproces (maceratie) zal plaatsvinden. Het extract is hierdoor Holistically Balanced door middel van de koude Bio-Chelated® methode. -In de laatste stap van het Bio-Chelated® proces wordt al het alcohol (als dat is gebruikt) onttrokken, waarna de concentratie alcohol onmeetbaar is (0 ppb). Plantaardige glycerine wordt daarna als draagmiddel toegevoegd voor de stabiliteit, conservering. 
Het resultaat is een extract met de beschikking van het volledige spectrum perfect in balans met de maximale potentie van de plant zonder een molecuul van een ongewenste draagmiddel. Holistically Balanced, de kracht van de natuur geconcentreerd in een flesje.

  • holistische eigenschappen van een plant liggen in balans van de actieve bestanddelen
  • simuleert van plant het vermogen van behouden van bestanddelen in waterig milieu
  • voor elke plant unieke samenstelling van natuurlijke vloeistoffen als extractiemiddel
  • extractie onder hoge vacuüm in afgesloten rvs of glas gevoerde vaten
  • koude extractie (maceratie)
  • weinig tot geen gebruik van alcohol (maximaal 12-14%)
  • extract met het volledige spectrum van bestanddelen perfect in balans zoals in de plant
  • na extractie wordt het alcohol onttrokken, waarna de concentratie alcohol onmeetbaar is (0 ppb)
  • toevoeging van plantaardige glycerine als draagmiddel voor stabiliteit en conservering
  • maximale van de holistische eigenschappen van de plant

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password